De geschiedenis van Coraya

Een reis terug naar de oorsprong van haar ontstaan

Alliance Océane, een Franse, Normandische onderneming

Coraya surimi wordt geproduceerd in Carentan, aan de Franse kust van het Kanaal, op een productielocatie die al tientallen jaren in Normandië ligt.

Van het prille begin…

Het avontuur begint met de ontmoeting van een chef-kok, een specialist in schaaldieren en een ingenieur, die alle drie een grote liefde hebben voor producten uit de zee en de ambitie om de geneugten en goede eigenschappen van deze producten beter bereikbaar te maken.
In 1981 gaan zij een samenwerking aan en richten het bedrijf Cuisimer op in Carentan, vlak bij de Normandische kust in Frankrijk.

… Tot de creatie van surimi

André Nolleau, een van de oprichters, ontdekt in 1987 tijdens een reis surimi. Hij begrijpt meteen dat dit nieuwe product op een eenvoudige en praktische manier de goede eigenschappen van producten uit de zee biedt. Hij valt onmiddellijk voor de smaak en de unieke textuur van surimi.

Hij besluit daarom om de Fransen er kennis mee te laten maken in een vorm die is aangepast aan hun smaak. De eerste productielocatie voor surimi in Europa wordt gebouwd in Carentan en in 1989 ligt de eerste verse surimi in de schappen van de supermarkten.

Dankzij het succes ervan zijn Coraya-producten nu te vinden in meerdere landen in Europa (Duitsland, Zwitserland, Portugal, Italië, België…)