Wat zit erin?

De basis voor de bereiding van onze surimi: vis

Allereerst vis die geselecteerd is vanwege zijn kwaliteit.

De vissen voor onze recepten zijn allemaal geselecteerd vanwege hun kwaliteit. Daarvoor hanteren wij strenge criteria: versheid, stevigheid en de witheid van het vlees.

 

Onze surimi, gefabriceerd op basis van één hoofdingrediënt: vis.

Surimi bevat op de eerste plaats visvlees. Zonder graten of vel: het edelste deel van de visEr is dus geen sprake van afval.
Bovendien gebruiken wij uitsluitend vlees van wilde vis.

Het hoofdingrediënt van surimi is vis:
Het visvlees wordt gemengd met eenvoudige ingrediënten: water, ei, zout, aardappelzetmeel en koolzaadolie.
Coraya surimi bevat geen kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen.

Een natuurlijke oranje kleur:
De oranje kleur is natuurlijk, want het paprikapoeder geeft het staafje zijn oranje kleur; er is dus geen sprake van kunstmatige kleurstoffen, maar alleen een natuurlijke kleurstof.

Nieuw sinds april 2016: Om een zo goed mogelijke kwaliteit en smaak van onze producten te waarborgen, bevatten onze producten /!\Bâtonnets de la mer en Petit Coraya geen glutamaat, sorbitol of polyfosfaat meer.

 

composition du surimi high format

Coraya surimi, een eenvoudig recept

Koolzaadolie: gewonnen uit Frans en Europees koolzaad

Aardappelzetmeel en/of tarwezetmeel: deze vormen van zetmeel uit West-Europa dragen bij aan de stevige, maar toch zachte textuur van onze surimi.

Natuurlijke aroma’s: deze aroma’s worden speciaal voor onze recepten gemaakt op basis van een reductie van schaaldieren waarvan wij het aroma gebruiken.

Vlees van wilde vis: Wij gebruiken wilde vis waarvan we alleen een edel deel houden: het vlees. De kop, de graten, het vel en de ingewanden worden verwijderd.

Zout, suiker en glutamaat:

Een snufje suiker en zout: Net als in alle kookrecepten worden suiker en zout gebruikt om alle smaken van de vis goed tot hun recht te laten komen. We gebruiken er maar een minieme hoeveelheid van.

Afhankelijk van het recept, glutamaat: dit wordt in de Japanse keuken zeer gewaardeerd. Glutamaat wordt daar traditiegetrouw gebruikt om voedingsmiddelen te kruiden. Het geeft een ‘umami’-smaak, wat ‘hartige smaak’ betekent.